CALL FOR ARTISTS

Car Art
Het Car Art festival is een kunstfestival waarbij beeldend kunstenaars zich laten inspireren door het thema auto. Met dit uitgangspunt is alles mogelijk. De auto als vehikel van kunst. Soms als expositieruimte, soms als sokkel. Soms worden auto’s drastisch omgebouwd tot installaties of abstracte objecten.

HDMZ Museum Zandvoort wil voor en ten tijde van de Grandprix een expositie in het museum aan de auto wijdden en een kunstroute door Zandvoort organiseren. De expositie zal plaatsvinden van 9 april t/m 28 juni en de de kunstroute van 17 april t/m 5 mei 2020.

Met de auto als vertrekpunt, zijn we daarom op korte termijn op zoek naar bestaand werk en nieuw werk voor binnen en buiten. 

Expositie
In de ronde opstelling in de grote expositiezaal van HDMZ Museum Zandvoort komt een expositie van meerdere kunstenaars rondom het thema auto. Een kleine knipoog naar de Grand Prix als aanjager van de ontwikkeling van de auto. 

Kunstroute 

HDMZ Museum Zandvoort heeft tien buitenlocaties voorgesteld in Zandvoort die samen een mooie kunstroute gaan vormen. We zoeken naar bestaande en nieuwe objecten speciaal ontworpen en gemaakt voor de locatie. Voor het samenstellen van de kunstroute maken we samen met de curator van het Museum Zandvoort een selectie uit de voorgestelde kunstwerken/projecten.

Oproep

Voor kunstenaars is dit een bijzonder platform om werk te tonen. De mogelijkheden tot exposeren van bestaand en/of nieuw werk zijn zowel in het HDMZ Museum Zandvoort als in de openbare ruimte. Professioneel werkende kunstenaars, die werk maken gerelateerd aan de auto in de vorm van bijvoorbeeld sculpturen, schilderijen, landschapskunst, installaties of situation-art roepen we op zicht te melden.

Kortom; we zijn dus op zoek naar:

  • Bestaand werk dat goed past binnen het thema.
  • Nieuw werk speciaal gemaakt voor de locatie en passend binnen het thema.

We zijn benieuwd naar je bestaande werk en/of voorstel voor nieuw werk. Laat ons weten wie je bent en met welk werk/ voorstel je zou willen meedoen. 

Download hier de call met gegevens en contactinformatie.