FEITEN

De auto als vehikel van kunst. Soms als expositieruimte, soms als sokkel. Soms worden auto’s drastisch omgebouwd tot abstracte kunstobjecten. Iedereen is welkom nieuwe ervaringen op te doen en zich te laten inspireren door de technische kunst en beeldende hoogstandjes van het Car Art Festival.

Er is meer…

Naast de tentoonstelling zijn er (muziek)optredens, dansvoorstellingen, dichters en er is de meeste jaren op zondag een drive-in-bioscoop met een road-movie. Ook is er de gelegenheid om te eten en te drinken (lunch en diner), uiteraard vanuit een food-truck.

 

Geschiedenis

Car Art is voor het eerst georganiseerd in 2007. Het idee ontstond diezelfde zomer en is in een kleinschalige vorm in een recordtijd van 6 weken ten uitvoer gebracht. Het doel was samen een platform te bieden voor kunstenaars die werk maken voor buiten museumwanden. Aan de eerste editie van Car Art deden 12 kunstenaars mee die allemaal op een heel eigen manier invulling gaven aan het thema.

Car Art is het resultaat van een aantal ingrediƫnten die in handbereik lagen voor initiatiefnemer Amber Leeman. Kunstenaars, ontwerpers en een charmant, rauw terrein. Haar ontwerpbureau hield destijds kantoor aan het terrein vlak achter het station van Delft in een pand dat onderdak bood aan allerlei andere kunstenaars en kleine bedrijven.

Het festival groeit. Sinds 2012 ligt daarom de productie niet meer volledig in handen van ontwerpbureau De Kabelfabriek, maar de initiatiefnemers zijn nog wel betrokken. In 2012 lag de organisatie in handen van Ciccionina samen met Leeman & Strandhagen en als curator id11. In 2014 wordt een grote sprong gemaakt met L&C labs aan het roer. Car Art Festival gaat over de Grens opnieuw in samenwerking met id11.