PROGRAMMA

Op Car Art vind je een unieke kunsttentoonstelling, straattheater, muziek, film en foodtrucks. Hieronder vind je een overzicht van acts van de afgelopen edities.

 


Mhoo is een van de buitenlandse acts. Zij komen luid toeterend speciaal uit Noorwegen gereden om het festival te openen en om natuurlijk ook op de festivaldagen zelf op te treden. Meer muziek?


DAAU // Die Anarchistische Abendunterhaltung
wurmt zich al ruim 2 decennia tussen diverse genres door. Invloeden van folk, klassiek en rock zijn te horen, maar de muziek van DAAU kenmerkt zich vooral door het melodische karakter. De Belgische heren zorgen voor krachtige opbouwen en subtiele intermezzo’s. Meer muziek?

Olaf Mooij is opnieuw een van de prominent aanwezige kunstenaars tijdens het Car Art Festival. Dit maal heeft hij een imposante DJ-mobiel meegenomen. Neem jouw eigen Ipod mee en stel een playlist samen. Meer kunst?

 


Workshop: Koken op/in/met de auto
Trek onderweg? Natuurlijk zijn er drankjes en hapjes op het festivalterrein, maar je kunt ook op beide dagen meedoen met een workshop “koken met de auto”.

 

 

 


Transformerpak maken
Tijdens Car Art Festival draait alles om auto’s. Deze editie kun jijzelf transformeren tot auto of truck in de workshop transformerpak maken.

 

 


Henk Wijngaard is al enkele decennia de bekendste trucker van Nederland. Met hits als Vlam in de Pijp, Hé Suzie en Asfaltrocker zingt nog iedereen mee. En hij is voorlopig nog niet te stoppen, want twee jaar geleden bracht hij zijn 42e album uit. Meer muziek?

 

 

Henk Wijngaard Cover comeptitieHenk Wijngaard komt niet alleen optreden. Hij zal ook de jury zijn van de Henk Wijngaard Cover Competitie. Zijn vertrouwde repertoire zal in handen van jong en gevestigd talent worden bewerkt. Meedoen met de competitie?

 

“There is a crack in everything, that’s how the light gets in” (Leonard Cohen).

Albert Geertjes
was zelf ooit slachtoffer van een autoinbraak en is sindsdien gefascineerd door de schoonheid van gebroken glas. Met zijn werk Crack in Progress deelt hij deze fascinatie met de bezoeker. Meer kunst?

 

 

Wouter Sibum is een installatiekunstenaar met een voorliefde voor de openbare ruimte en met oog voor de context van zijn werken. Temporary object to slow things down is een zandsculptuur, gebaseerd op de verkeersdrempel, dat vervaagt naarmate er meer publiek op afkomt. Meer kunst?

 

 


De Auto van oom Bob is eigenlijk normaal een speelgoedwagen van ongeveer 50 cm. Voor Car Art wordt de wagen uitvergroot tot een levensgroot object. Kinderen mogen ook hier zich op uitleven.
 

Tim en Roos
De ijzersterke, hoofdzakelijk Nederlandstalige muziek van Tim en Roos van Roosbeef, gaan hoofdzakelijk over dagelijkse dingen. Een must-see, ook al zijn haar haren niet meer zo rood. Meer muziek?

 
 Bij de dichters op de achterbank is het lekker knus en daarom hebben we alleen dichters waar je ook heel dicht bij wil zitten. Bijvoorbeeld Joost Oomen en zijn fascinatie voor strakke broeken, de tekstuele speeltuin van Wordbites en de Jozzonetten van Joz Knoop. Maar ook voor- en tegenspoed en tegendraadsheden van Nathalie van Meurs, Menno Olde Riekerink Smit en Esther Porcelijn.
 
 

 
Misschien zul je Ivopiloot wel gaan zien, maar niet horen tijdens het Car Art Festival. Hij speelt zijn muziek namelijk voor 1 persoon tegelijk. Hopelijk ben jij een van de gelukkigen. Meer muziek?
 
 

Martina Kartelo is een van de kunstenaars die als artist in residence voor Car Art heeft gewerkt aan een spectaculaire performance. Niet te missen, want je ziet haar al bij de ingang. Wandel weer terug op zaterdag om 16:00, 18:00, 20:00 of 22:00 en op zondag om 12:00, 14:00, 16:00 of 18:00.

 
 
 
 Laura Lappi 
bouwt haar films en installaties het liefst rond sociale thema’s als confronteren en verleiden. Haar film Road Rumbler gaat op surrealistische wijze in op een oud Fins versiergebruik onder tieners, waarbij ze zich laten oppikken met de auto. Meer kunst?
 
 


Bouwen, demonteren en herconstrueren. Dat vat het werk van Ronald Schelfhout samen. Op dit zoekplaatje staat de kunstenaar zelf ook. Meer kunst?